Ett hem utöver det vanliga

Malin Ohlson

I annonsen beskrevs den som ”Faluns mest spektakulära lägenhet”. Sekelskifteshus i centrala Falun, fyra rum och kök, varav två av sovrummen vetter ut mot Faluån. Runt sex meter i tak i köket och vardagsrummet med ett vackert kyrkfönster som ger fantastiskt ljusinsläpp. Här bor Malin Ohlson och hennes 16-åriga dotter Emmy.

– Det var en kompis som tipsade mig om att söka. Och när jag fick erbjudandet kunde jag ju inte säga nej, så jag sålde blixtsnabbt mitt hus i Borlänge, berättar Malin. Vi flyttade in i juni 2017 och jag är verkligen hur nöjd som helst. Läget, rymden, balkongen mot Faluån, allt! 
Malin driver ett assistansföretag, men som den entreprenör hon är, dröjer det nog inte länge innan hon drar igång nånting nytt.

– Jag tycker verkligen om att starta igång företag och driva. Jag går igång på utmaningar, berättar Malin.
En utmaning i lägenheten var den väldiga takhöjden, och akustiken den gav.

– Men jag hittade en konstnär som gjorde konst som ljudabsorbenter, de sväljer ekona så nu är det jätte­behaglig akustik här. Hennes konst har även väldigt starka färger, mycket orange och rött, som ger bra kontrast till de vita väggarna och taken.

Tidigare var det kontor i det gamla stenhuset, men gjordes nyligen om till lägenheter. Malin och hennes dotter är alltså de första som bor här. Allt var nytt och oanvänt när de flyttade in.

– Jag hade lite otur med en tvättmaskin som gick sönder för någon månad sen, men fastighetsskötaren kom direkt och bytte maskin åt mig, berättar Malin. Sådana har alla mina kontakter med Masmästaren varit, alltid snabb hjälp. Som före detta husägare var jag ju van vid att behöva lösa allting själv, så det känns jätteskönt!

2017 - ytterligare ett framgångsrikt verksamhetsår

Fastighetsbeståndet har utvecklats positivt i stort sett till alla delar. Uthyrningsarbetet ger mycket goda resultat, både i andelen uthyrd area, driftsresultat samt i andelen mycket nöjda hyresgäster. Totalrenovering av flera av Masmästarens bostadsfastigheter har varit lyckosamma och vi går nu in i en lugnare underhållsfas. Ett större utvecklingsprojekt har påbörjats i Uppsala under året. Inga avyttringar och inga förvärv har gjorts under året.

Masmästaren Fastigheter AB

Postadress:
Box 1005
791 10 Falun

Besöksadress:
Åsgatan 30
791 70 Falun